Svineinfluensa: Hva lurer du på?

Her får du mange svar.

Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her er noen spørsmål og svar i forbindelse med influensa A(H1N1). Artikkelen blir oppdatert jevnlig med nye spørsmål og svar.

Det er ikke lengre mulig å sende inn egne spørsmål, men svarene til spørsmålene som har kommet inn publiseres fortløpende.

Les også: Forkjølelse, influensa eller svineinfluensa?Kan du nok om svineinfluensa?

De siste spørsmålene:

Det siste spørsmålet er besvart av lege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet.

Spørsmål: Når blir det tilgjengelig antistoff test mot svineinfluensa? For oss som er i risikogruppen og samtidig er allergisk mot egg (og dermed ikke kan ta vaksinen) blir det mye bekymring og frustrasjon. Jeg har vært syk og trenger kanskje ikke bekymre meg, men jeg vet ikke om det virkelig var svineinfluensaen. Det får jeg ei testet da det ikke går an å teste for gjennomgått infeksjon her i Norge.

Svar: Norge har fått bestilt en vaksine til folk med alvorlig eggallergi. Les mer her. For å regnes som ”alvorlig eggallergiker” må man ha hatt alvorlige allergiske reaksjoner (såkalt anafylaktiske reaksjoner) på egg tidligere, og derfor ha 100 % eggefri kost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer