Svøm deg slank

Har du planer om å kvitte deg med et kilo eller tre? Svømming er en glimrende treningsform som de aller fleste kan ha glede av.

Publisert
Sist oppdatert

Svømming øker kondisjonen, forbrenner fett og bygger muskler.

Derfor er også svømming vår mest populære mosjonsform etter å gå på tur i skogen eller fjellet.

Svømming er også spesielt godt egnet for de som sliter med noen kilo for mye på kroppen. For trening i vannet reduserer risikoen for overbelastning og skader som mange overvektige blir utsatt for med vekttrening eller tredemølle.

Svømmer i klubb- Vi har vel et godt grunnlag for å si at svømming er en veldig god treningsform. Både for de som vil drive idrett på høyt nivå, og for de som vil svømme noen runder nå og da, sier idrettskonsulent Tore de Faveri i Norges Svømmeforbund.

For du er slett ikke avhengig av medlemsskap og faste treningstider for å drive med svømming. Med en hall i nærheten trenger du ikke stort mer enn en badebukse og en ledig time for en treningsøkt. Men svømmeklubbene kan ofte bidra med gode tips til hvordan du får mer ut av treningen.

- Tilbudet varierer selvfølgelig fra sted til sted. Men mange klubber kan tilby svømmeopplæring på mange nivåer, fra grunnleggende opplæring til hjelp mot vannskrekk og tips til de som bare vil finpusse crawl-teknikken litt, forteller de Faveri til Mozon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.