Syk av suksess

Kan jobben gjøre deg syk? Bedrifter som vokser raskt får også problemer med større sykefravær.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Belastningen på jobben handler ikke bare om den faktiske arbeidsmengden. Bedriftens størrelse og vekst kan også påvirke de ansattes helse. Og de som lider mest er kvinner i offentlig sektor.

Det er konklusjonen i en svensk undersøkelse som nå er publisert i det internasjonale helsetidsskriftet The Lancet.

Sykemeldinger
Det svenske studiet har tatt for seg arbeidshverdagen til 2400 ansatte i forskjellige bedrifter fra 1991 til 1996. Forskerne har spesielt vært opptatt av sammenhengen mellom raske utvidelser og hvor mange som har gått ut i langtidssykemeldinger og sykehusinnleggelser.

- Gjentatt eksponering til store utvidelser på arbeidsplassen virker negativt på de ansattes helse. Dette er for oss en ganske overraskende konklusjon, sier forskningsleder Hugo Westerlund i et intervju med Reuters Health.

Sykere kvinner
Undersøkelsen viser at langsiktig sykefravær stiger med 7 prosent i de ekspansive bedriftene. Risikoen for at ansatte må legges inn på sykehus steg i den samme gruppen med 9 prosent.

Kvinner innen offentlig sektor ser derimot ut til å komme verst ut av alle typer ansatte. Her viser tallene at arbeidsplasser med raske utvidelser tredobler risikoen for at de ansatte blir sykemeldt eller innlagt på sykehus.

Litt er bra
Faren for sykere ansatte ser bare ut til å stige i bedrifter som øker raskt i størrelse. En mer moderat utvikling kan på den annen side være bra for de ansattes helse. Forskerne fant at en utvidelse av arbeidsstokken på mellom 8 og 18 prosent i året ville føre til lavere sykefravær enn i bedrifter som ikke utvidet.

- Det kan være at en moderat utvikling er bra for de ansatte ved at de føler at de er del av en sunn og positiv organisasjon, forklarer Westerlund.

Uklare årsaker
De svenske forskerne kan ikke gi noe klart svar på hvorfor store utvidelser fører til mer sykdom blant de ansatte.

En teori er at arbeidspresset stiger raskere enn antallet nye ansatte og at arbeidsmengden derfor blir større. En annen forklaring ligger i usikkerheten i en ny og større organisasjon som kan føre til høyere stress og usikkerhet blant de ansatte.

Mozon 13.04.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer