Syk av trening

Overtrening kan være farlig og gjør deg slett ikke sunnere. Ta testen her: Trener du for mye?

Publisert
Sist oppdatert

Et stillesittende liv og dårlig kosthold har skylden for flere alvorlige helseproblemer i den vestlige verden. Men den motsatte ytterligheten er heller ikke å foretrekke.

For noen mennesker blir fokuset på trening og vekt så høyt at treningen blir en besettelse. Overtrening kan over tid føre til store fysiske og mentale problemer som utmattethet og kroniske skader.

Trener du for mye? Fysisk trening kan føre til en avhengighet som likner på reaksjonen på rusmidler. Det mener i alle fall forskere som har sett på hvordan homoner frigjøres i hjernen ved trening. Forsøk på treningsnarkomane mus viser også reaksjoner som likner på abstinenser etter rusmisbruk.

Test: Trener du for mye?Det er ikke direkte farlig å være litt treningsnarkoman. Men om treningen går utover jobb, familie og venner, er det all grunn til å være på vakt.

Dessverre finnes det ingen helt klare grenser for hva om er passe mye trening. Men spørsmålene under kan hjelpe deg til å finne ut av om du er i faresonen for overtrening. Om du svarer ja på flere av disse spørsmålene er du i faresonen for overtrening. Da bør du vurdere å trappe litt ned på både intensitet og hyppighet i tiden fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer