Syk eller ikke syk

Føler du deg pjusk? Bør du holde sengen eller gå på jobb? Her får du noen råd.

Publisert
Sist oppdatert

Nesen renner, hodet verker og stemmen er grøtete. Sengen frister, men på kontoret venter dagens arbeidsoppgaver. Er du egentlig syk nok til å holde deg hjemme eller kan du ta en tur på jobb likevel? Her er ekspertenes råd for når du bør holde sengen.

Ikke smitte andre- Det viktigste er å bli frisk og ikke utsette andre for smittefare, sier Hans Blystad, overlege ved Folkehelseinstituttet, til Mozon.

Han mener at du må bli hjemme ved influensa, mens forkjølelse ikke har like stort smittepotensiale.

De siste årene har det vært mye snakk om smitte og pandemier, noe som har fått folk til å forstå hvor lett sykdom smitter.

- Jeg håper folk er oppmerksomme på å ikke spre influensa, sier Blystad.

Dårlig samvittighetI januar foretok Mozon en uhøytidelig undersøkelse blant våre lesere, for å sjekke ut hva de mener om å ta en sykedag ved forkjølelse, men uten feber. Det var 6673 personer som svarte på undersøkelsen.

Hele 74,2 prosent svarte "Nei, det har jeg ikke samvittighet til". Samtidig svarte 18,2 prosent "Tja, mulig en dag eller to", mens 4,6 prosent svarte "Ja, det er ikke snakk om annet". Dessuten svarte 2,7 prosent at de er borte fra jobb selv om de ikke er syke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer