Syk midt i ferien? Se hva du har krav på

Du kan utsette feriedagene til du bli frisk.

DÅRLIG TIMING: Ferien er ment for å lade batteriene. Men er du syk, er ikke batteriene særlig ladbare. Heldigvis er det nå lettere få erstattet feriedager som tilbringes i sykesenga, enn tidligere. Illustrasjonsfoto: Colourbox
DÅRLIG TIMING: Ferien er ment for å lade batteriene. Men er du syk, er ikke batteriene særlig ladbare. Heldigvis er det nå lettere få erstattet feriedager som tilbringes i sykesenga, enn tidligere. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert

Blir du syk før ferien din, slik at sykdommen krasjer med planlagt ferie, har du krav på å få utsatt ferien. Blir du syk i løpet av ferien din, var regelverket tidligere langt mer komplisert.

Men en endring i ferieloven i 2014, gjør at du nå skal gå glipp av mindre feriekos enn tidligere.

Ferieloven ble endret

Tidligere måtte du være arbeidsufør i minst seks virkedager før du fikk krav på en slags kompensasjon. Ferielovens paragraf 9 lød nemlig:

«Arbeidstaker som har vært helt arbeidsufør minst seks virkedager i ferien, kan kreve at et tilsvarende antall virkedager ferie utsettes og gis som ny ferie senere i ferieåret.»

Men dette viste seg å være i strid med feriereglene for EØS-området, slik at loven fra og med 1. juli 2014 ble endret til:

«Arbeidstaker som har vært helt arbeidsufør i løpet av ferien, kan kreve at et tilsvarende antall virkedager ferie utsettes og gis som ny ferie senere i ferieåret.»

Så du forskjellen? Det holder altså å være syk én virkedag før du får krav på ferieerstatning i ettertid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer