Sykelig overvektige skal få hjelp

Allerede fra sommeren kan Aker universitetssykehus tilby fedmekirurgi hvis alt går etter planen.

Publisert
Sist oppdatert

Helse Øst vedtok denne uken å opprette en avdeling for overvektige ved Aker universitetssykehus. Avdelingen vil trolig ta imot de første pasientene allerede i sommer, i følge fungerende informasjonsleder Anders Bayer.

Denne pasientgruppen har til nå ikke hatt noe behandlingstilbud innen helseregion Øst, og har til dels blitt sendt ut av landet for å få hjelp.

I dag regner man med at det finnes 11-12.000 nordmenn som lider av ekstrem/sykelig overvekt (BMI større enn 30).

I Norge er det i dag bare sykehuset i Førde og Trondheim som utfører kirurgiske inngrep på sykelige overvektige pasienter. I tillegg sendes noen pasienter til utlandet, der slike operasjoner utføres.

Aker universitetssykehus er valgt fordi det vil sikre forskning og kvalitetssikring av tilbudet med utnyttelse av eksisterende kompetanse innen bl.a. kirurgi, hormonsykdommer og psykisk helsevern. Dessuten er det positivt å høste av den brede kunnskap innen pasientopplæring som Aker har tilegnet seg gjennom sitt lærings og mestringssenter.

Dette er kroppsmasseindeks (BMI)* Body Mass Index eller Kroppsmasseindeks mindre enn18.5 defineres som undervekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer