Sykemelder seg på grunn av menssmerter

14 prosent av alle kvinner mellom 20 og 35 år har så mye ubehag med menstruasjonen at det hindrer dem i å jobbe og studere.

Publisert
Sist oppdatert

Noen kvinner merker bare menssmerter som en smertefri blødning, men de fleste opplever en eller annen form for ubehag og mindre velvære. For 14% er imidlertid menssmertene av en slik art at den hindrer norske kvinner mellom 20 og 35 år å gå på skole eller jobb. Det viser en ny undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Always.

I undersøkelsen opplyser hver fjerde kvinne at menstruasjonen har stor eller meget stor innvirkning på hverdagslivet. Det er i størst grad; spisevaner, søvn, skole/arbeid og trening som påvirkes av mensen. Over halvparten av kvinnen i undersøkelsen opplyste at mensen påvirker søvnen (57%), trening (56%), spisevaner (56%) og skole/arbeid (56%).

- Varierende ubehag og PMS av ulike slag er vanlig hos de fleste menstruerende kvinner, selv om de aller fleste av oss ikke plages nevneverdig av den grunn, og plagene kan dempes ved hjelp av hvile og reseptfrie legemidler. Men det finnes dessverre noen som er mer plaget og som ikke klarer å gjennomføre sine hverdagslige gjøremål under hele eller deler av menstruasjonen. Da kan det være aktuelt med ulike tiltak for å redusere problemet og i verste fall kan det være aktuelt med en sykemelding, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgiving og konstituert daglig leder ved Klinikk for Seksuell Opplysning i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer