Kickstart sparingen i 2021

Sykepleier og «supersparer»: Slik legger hun spareplan

Petra Gjørvad (24) står i fare for å bli permittert annenhver måned, og legger opp økonomien deretter. Les hennes og ekspertenes beste sparetips for det nye året.

NYTTÅRSPLANER: I 2021 satser Petra Gjørvad på å jobbe fulltid som kostymedesigner, men skal ta ekstravakter på sykehuset innimellom, siden hun er sykepleier også. I tillegg planlegger hun boligbytte. Foto: Adam Enochsson / NewsLab
NYTTÅRSPLANER: I 2021 satser Petra Gjørvad på å jobbe fulltid som kostymedesigner, men skal ta ekstravakter på sykehuset innimellom, siden hun er sykepleier også. I tillegg planlegger hun boligbytte. Foto: Adam Enochsson / NewsLab Vis mer
Publisert

- I løpet av første månedene i 2021 skal jeg selge leiligheten min og kjøpe ny, så per nå sparer jeg mest på sparekonto og mindre i fond, ettersom jeg forhåpentligvis skal bruke noen av pengene snart, sier Petra Gjørvad til Dinside.

- Etter et eventuelt leilighetskjøp vil jeg gå gjennom de pengene jeg ikke har puttet i leiligheten, og plassere noen i en bufferkonto og resten i globale indeksfond, sier hun videre.

Gjørvad er utdannet sykepleier og kostymedesigner, bosatt i Oslo. Og, hun er veldig god til å spare, noe hun har blitt intervjuet av banken Storebrand om tidligere.

Da hun studerte, for eksempel, klarte hun å spare hele 100 000 kroner av studielånet, og sammen med kjæresten klarte hun da å stille med en halv million i egenkapital da de kjøpte bolig sammen.

Overhengende permisjonsfare

Året som snart er omme, har vært spesielt og utfordrende for mange av oss, ikke minst for den unge sykepleieren.

Gjørvad gjør imidlertid snart et «karrierebytte» som kan gjøre jobbsituasjonen betydelig mer uforutsigbar i 2021: Hun har sagt opp sykepleierstillingen sin for å jobbe fulltid som frilans kostymedesigner, men vil fortsatt ta ekstravakter på sykehuset innimellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer