Sykepleierne har mistet draget

En ny undersøkelse viser et dramatisk fall i antall menn som synes sykepleiere er sexy.

Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse som er publisert i dagens utgave av engelske Nursing Standard, sykepleiernes eget blad, viser at antallet menn som synes sykepleiere er sexy har falt fra 10 prosent for 20 år siden til bare 5 prosent.

2.154 engelske menn deltok i undersøkelsen.

I årevis har flotte sykepleiere i korte skjørt og trange uniformer fått menn til å tenke på sex, men det skjer ikke like ofte lenger.

- Undersøkelsen viser at sykepleiere blir tatt mer alvorlig på grunn av den viktige jobben de gjør, sier en talsmann for Nursing Standard til avisen The Sun.

Den mest berømte sykepleieren er ifølge deltagerne Florence Nightingale, som ble navngitt av 76 prosent av de spurte, skriver The Times.

Undersøkelsen viser at sykepleiere blir satt stor pris på av befolkningen. 79 prosent av de spurte mener sykepleiere jobber ekstremt hardt, og bare 9 prosent ser på dem som sjefete.

81 prosent mener sykepleiere viser omsorg og er forståelsesfulle, men bare 15 prosent av alle mellom 15 og 24 år ville vurdert å bli sykepleier.

Mozon.no, 07.01.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer