Sykkelregisteret

Det skal godt gjøres å få forsikret sykkelen din med mindre den er registrert i Falck Sykkelregister. (På folkemunne: Falkens sykkelregister.) Siden 2002 har dette vært standardkrav i de fleste forsikringsordninger.

Publisert
Sist oppdatert

Klistrelappen med registreringsnummer du fester på sykkelen skremmer kanskje ikke tyvene særlig i første omgang - men i tillegg til å senke egenandelen om sykkelen skulle bli stjålet (eller i de fleste tilfeller: Være avgjørende for om du får tegnet forsikring for sykkelen din eller ikke), gjør den også identifiseringsjobben enklere, skulle sykkelen din dukke opp igjen.

Registreringsnummeret kan også brukes om du skal kjøpe bruktsykkel: Du kan enkelt sjekke med registeret om selger er sykkelens rettmessige eier, og unngå å kjøpe tyvegods.

Det koster 210 kroner å registrere en sykkel, og det gjelder for en 5-års periode.

Færre sykkeltyverier?

Et sentralt sykkelregister fører til færre sykkeltyverier, ifølge både politiets og forsikringsselskapenes statistikk.

Antallet anmeldte sykkeltyverier falt med 12,9 prosent fra 2003 til 2004, og forsikringsselskapenes registre viser lignende tall, iføgle Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Politiet hevder i sin rapport om vinningskriminalitet (STRASAK 2004) at opprettelsen av det nasjonale sykkelregisteret har bidratt til fallet i tyverier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer