Strømpriser:

Synker enda mer onsdag

Foreløpig ligger fryktede januar an til å bli en rimeligere strømmåned enn desember.

FORELØPIG BILLIGERE: Foreløpig snittpris i januar ligger under snittprisen for desember i alle deler av landet. De neste dagene er det også meldt relativt mildt vær i store deler av landet. Foto: Brett Sayles/Pexels
FORELØPIG BILLIGERE: Foreløpig snittpris i januar ligger under snittprisen for desember i alle deler av landet. De neste dagene er det også meldt relativt mildt vær i store deler av landet. Foto: Brett Sayles/Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha sunket kraftig fra mandag til tirsdag, fortsetter trenden over til onsdag. Både i sør, øst og vest, lander prisen per kilowattime på 173 øre inkludert moms.

Prisen holder seg også usedvanlig jevn gjennom døgnet, der forskjellen på topp (08-09) og bunn (23-00) er på 27 øre.

Det er selvsagt fortsatt et skyhøyt nivå sammenlignet med tidligere år, men allikevel under gjennomsnittsprisen for desember, som var på 221 øre når vi tar med momsen. Foreløpig gjennomsnittspris i januar er på 184 øre.

På strømforbruket for januar vil man trolig også få mer i strømstøtte enn for desember. Regjeringen vil dekke 80 prosent av det som overstiger 70 øre (eks mva), i motsetning til 55 prosent for desember. I tillegg senkes elavgiften med ti øre per kWt fra januar til mars.

Lenger nord, altså i Midt- og Nord-Norge, ser prisene langt hyggeligere ut om dagen. Der blir prisen 25 øre per kilowattime om vi inkluderer moms, og da 20 øre om vi dropper momsen, som de kan gjøre i Nordland, Troms og Finnmark.

Snittprisen her så langt i januar er omtrent 2/3 av det den var i desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer