Strømpriser:

Synker enda mer onsdag

Foreløpig ligger fryktede januar an til å bli en rimeligere strømmåned enn desember.

FORELØPIG BILLIGERE: Foreløpig snittpris i januar ligger under snittprisen for desember i alle deler av landet. De neste dagene er det også meldt relativt mildt vær i store deler av landet. Foto: Brett Sayles/Pexels
FORELØPIG BILLIGERE: Foreløpig snittpris i januar ligger under snittprisen for desember i alle deler av landet. De neste dagene er det også meldt relativt mildt vær i store deler av landet. Foto: Brett Sayles/Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha sunket kraftig fra mandag til tirsdag, fortsetter trenden over til onsdag. Både i sør, øst og vest, lander prisen per kilowattime på 173 øre inkludert moms.

Prisen holder seg også usedvanlig jevn gjennom døgnet, der forskjellen på topp (08-09) og bunn (23-00) er på 27 øre.

Det er selvsagt fortsatt et skyhøyt nivå sammenlignet med tidligere år, men allikevel under gjennomsnittsprisen for desember, som var på 221 øre når vi tar med momsen. Foreløpig gjennomsnittspris i januar er på 184 øre.

På strømforbruket for januar vil man trolig også få mer i strømstøtte enn for desember. Regjeringen vil dekke 80 prosent av det som overstiger 70 øre (eks mva), i motsetning til 55 prosent for desember. I tillegg senkes elavgiften med ti øre per kWt fra januar til mars.

Lenger nord, altså i Midt- og Nord-Norge, ser prisene langt hyggeligere ut om dagen. Der blir prisen 25 øre per kilowattime om vi inkluderer moms, og da 20 øre om vi dropper momsen, som de kan gjøre i Nordland, Troms og Finnmark.

Snittprisen her så langt i januar er omtrent 2/3 av det den var i desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer