Stømpris:

Synker enda mer

Nest billigste dag siden 19. august, men fortsatt høyt over fjoråret.

SYNKER: Etter noen dager med svært høy strømpris i begynnelsen av forrige uke, virker den å ha stabilisert seg på et noe lavere nivå nå. Foto: Pål Joakim Pollen
SYNKER: Etter noen dager med svært høy strømpris i begynnelsen av forrige uke, virker den å ha stabilisert seg på et noe lavere nivå nå. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen, onsdag, blir strømprisen på 78,5 øre per kilowattime i Sør-Norge, ifølge strømbørsen Nord Pool.

Det er det laveste prisnivået vi har sett siden 3. oktober (48,5 øre) og det nest laveste siden 19. august (77,4 øre).

Prisen er dog så vidt under det den var forrige onsdag og fortsatt på et høyt nivå. På denne tiden i fjor var prisen bare på 14,4 øre per kilowattime, så vi snakker fortsatt om en strømpris som er fem ganger så høy som på samme tid i fjor.

Vel å merke er ikke spotprisen det eneste man betaler - i tillegg kommer avgifter, nettleie og merverdiavgift. En strømpris på 78,5 øre tilsier at du reelt sett betaler 144 øre per kilowattime når hele regninga er gjort opp, i tillegg til eventuelt påslag fra strømleverandøren din.

PS! I Trondheim, Molde, Tromsø og nærliggende steder er prisen langt lavere - 16,7 øre.

Annonse: Få tilbud på varmepumper - spar tusenvis på strømregningene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer