Strømprisen:

Synker igjen

Prisen på strøm har gått litt opp og ned i årets første dager.

HOLDER SEG JEVN: Foreløpig har januar startet med relativt jevne strømpriser på et lavere nivå enn i desember, uten ekstreme timetopper. Foto: Paul Kleiven / NTB
HOLDER SEG JEVN: Foreløpig har januar startet med relativt jevne strømpriser på et lavere nivå enn i desember, uten ekstreme timetopper. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tirsdag til onsdag synker strømprisene litt igjen i Sør-Norge - fra 184 til 167 øre inkludert moms, men uten nettleie og andre avgifter. Dermed vil den fortsatt være i overkant av to kroner når man regner inn sistnevnte.

Med det har strømprisen ligget relativt jevnt i årets fem første dager, med en gjennomsnittlig pris på 130 øre (eks moms) - foreløpig lavere enn 177 øre, som var gjennomsnittet for hele desember.

Stiger i nord

I de mer nordlige områdene, altså Molde, Trondheim, Tromsø etc, har strømprisen økt tre dager på rad. Onsdag blir det årets foreløpig høyeste strømpris der på 64,5 øre inkludert moms, eller da 51,6 øre om vi ikke inkluderer moms, som folk i Nordland, Troms og Finnmark slipper å betale på strøm.

Det blåser forholdsvis godt i Tyskland om dagen, som hjelper til med å holde prisene i Sør-Norge «nede». Onsdag er det for eksempel meldt 10 m/s vind i Bremen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer