Strømpris

Synker kraftig

Midt- og Nord-Norge får årets foreløpig laveste strømpris. I øst og sør synker den med over 50 øre fra mandag.

SYNKER: Mandag var strømprisen på sitt høyeste etter årsskiftet, men tirsdag synker den kraftig igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SYNKER: Mandag var strømprisen på sitt høyeste etter årsskiftet, men tirsdag synker den kraftig igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømbørsen Nord Pool har nettopp publisert strømprisene for tirsdag, og etter årets foreløpig dyreste strøm mandag (242 øre), synker prisen igjen ganske kraftig.

Fasiten tirsdag blir 189 øre per kWt (inkl mva) for regionene i øst, sør og vest, 38 øre (inkl mva) for Midt-Norge og 28 øre for Nord-Norge - sistnevnte uten moms, siden folk i Nordland, Troms og Finnmark ikke betaler moms på strøm. I tillegg kommer nettleie.

I motsetning til de siste dagene, der vi tidvis har sett kraftige strømtopper som har passert tre og nærmet seg fire kroner per kWt, ser kurven ganske flat ut for tirsdagens del, der det bare skiller 36 øre mellom billigste og dyreste time.

Dermed er den foreløpige snittprisen i januar 148 øre per kWt i øst og sør (uten moms), og da et par øre lavere enn hva snittet var etter 11 dager i desember, som til slutt endte med en snittpris på 177 øre (uten moms).

Regjeringen har allerede annonsert at de øker strømstøtten i januar til mars, der de nå vil dekke 80 prosent av det som overstiger 70 øre per kilowattime (uten moms), altså mer støtte enn de 55 prosentene som ble dekket i desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer