System sparer strøm

Et styringssystem for oppvarming kutter fyringsutgiftene raskt og billig.

Publisert
Sist oppdatert

Fra et eneste styringspanel kan du regulere temperaturen i hele huset.

- Det gjør at strømmen utnyttes mer effektivt, og gir en jevn og behagelig temperatur tilpasset beboernes døgnrytme og oppvarmingsbehov. De fleste av oss kan lett bruke mindre energi til oppvarming og likevel beholde den samme komforten og velværen i boligen, sier Halvor Tuv ved Enovas Svartjeneste.

Husets billige lille-hjerne

Fordelen med sentralstyring er at alle ovner/varmeelementer i boligen styres fra én og samme sentral, slik at du slipper å stille inn hver enkelt ovn. Har boligen din fem eller flere ovner eller varmeelementer, vil det med stor sannsynlighet være hensiktsmessig å installere et sentralstyrt anlegg. Varmestyring egner seg også godt for ettermontering i eksisterende boliger.

Sentralen kommuniserer med ovnene og annet utstyr enten gjennom strømnettet eller gjennom radiosignaler. Styringsenheten kan du plassere på et egnet sted i boligen, og stille inn ønsket temperatur og aktuelle tidsperioder. Du kan også benytte styringsenheten til å slå av og på belysning og annet elektrisk utstyr. Du kan også stille inn nattsenking av temperaturen i et bestemt antall timer, dagsenking og helgesenking. Hvor mange muligheter du har for slike variasjoner er avhengig av hvor avansert sentralen er. Prisene er fra 5.000 kroner og oppover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer