Syv av åtte nettbutikker gir deg 3 måneders angrefrist!

Vår stortest av nettbutikker ga oss få vinnere, men desto flere tapere. På et punkt er likevel DU vinneren! Fordi nettbutikkene ikke har skjønt reglene, gir de deg nemlig tre måneders angrefrist i stedet for ti dager.

Publisert

Når du handler i norske nettbutikker, gir Angrefristloven deg krav på minimum 10 dagers angrefrist.

Angrefristloven gjelder ved avtaler om kjøp eller leie som du har inngått utenfor fast utsalgssted. Kjøp i nettbutikker omfattes derfor av loven.

Det spesielle ved angrefristen er at du har mulighet til å komme ut av impulsive avtaler uten å måtte begrunne overfor selgeren hvorfor du vil ha kjøpet opphevet. Så lenge varen koster over 300 kroner, kan du returnere den innen ti dager og få pengene tilbake.

Loven gjelder bare ved forbrukerkjøp, det vil si når varen er til personlig bruk for deg som kjøper, din husstand eller omgangskrets.

Husk at Angrefristloven vil gjelde uansett hva som ellers er avtalt mellom deg og selger. Nettbutikken kan altså ikkeforkorte angrefristen eller frata deg retten til å angre kjøpet.

Ti dager er hovedregelen

Når du handler i en norsk nettbutikk, skal den gi deg et såkalt "angrefristskjema", sammen med varene dine.

Skjemaet skal opplyse om rettighetene dine og skal ha en avbestillingsseddel som selgeren må fylle ut med navn og adresse. Salgsgjenstanden og kjøpesummen føres på skjemaet eller gis på en kvittering sammen med angrefristskjemaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer