T-banen kan bli erstattet av Metro

Ruter AS foreslår et svært kostbart navnebytte. Og reaksjonene lar ikke vente på seg.

T blir til M: Ruter vil kalle T-banen for Metro. Navnebyttet er en del av en større profileringsprosjekt, som har en prislapp på nær 100 millioner kroner. Foto: Ruter AS/DinSide
T blir til M: Ruter vil kalle T-banen for Metro. Navnebyttet er en del av en større profileringsprosjekt, som har en prislapp på nær 100 millioner kroner. Foto: Ruter AS/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Latterlig bruk av penger!, skriver en person i gruppen "Behold T-banen!" på Facebook.

Bakgrunnen for protesten er at Ruter AS, som drifter kollektivtransporten i osloområdet, ønsker å erstatte navnet T-bane med Metro i hovedstaden. Dette ifølge Aftenposten.no og Ruters nettsider.

- Språkrådet må på banen. Gjerne kulturministeren også. Her har vi et velfungerende norsk ord som skal byttes ut med noe internasjonalt jåleri. Tull fra ende til annen, skriver en annen person på en av Facebook-gruppene som er mot å skifte ut navnet.

KOMMENTAR: Ikke imponert over nytt billettsystem

Rådyr oppussing

Prislappen på profilendringen ligger på rundt 95 millioner kroner. Det høres ut som en uhyggelig høy sum å betale for en relativ liten endring, men med i regnestykket ligger et større profileringsarbeid, som Ruter allerede er godt i gang med.

Prosjektet TID skal være satt igang for å pusse opp måten kollektivtilbudet blir presentert på. Transportmidlene får nye logoer og farger, ruteinformasjonen skal bli enklere å tyde, og ikke minst skal T-banen få nytt navn. I tillegg skal buss- og trikkestopp bli langt mer synlige enn de er i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer