Ta bilder, lag liste og lei bankboks!

Publisert

Brenner huset ditt ned, er det din jobb å dokumentere hva du eide overfor forsikringsselskapet. Skal du være helt sikker på å få en rettferdig skadeerstatning bør du registrere alt du eier på forhånd.

Selv om du har tegnet innboforsikring høy nok til å erstatte alle dine verdier, er du ikke sikret å få skadeerstatning stor nok til å kjøpe alt tilbake. Selv om de færreste blir utsatt for en brann, kan det likevel være en god idé å være føre var.

Ta bilder i leiligheten din. Fotograferer du alle rom i huset med skapdører åpne, blir det lettere å sannsynliggjøre hva du har eid. Gjør du det nå, får du jo samtidig testet om kameraet ditt er klart for sommerferien.

Rekonstruksjon

Ingen forsikringsselskap krever at du skal registrere hva du har eid, men når oppgjørets time kommer, stiller du svært mye sterkere med en fotoregistrering. Har du for eksempel en boksamling på hundrevis av bøker, kan du få problemer med å få en korrekt erstatning i ettertid. Takstmannen fra forsikringsselskapet vil hjelpe deg til å forsøke å rekonstruere samlingen, men har du skrevet ned hver eneste boktittel og i tillegg fotografert bokhylla, stiller du svært mye sterkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer