Skattemeldingen 2020

Ta «corona-test» av skattemeldingen

Pandemien kan ha påvirket økonomien din i større eller mindre grad det forgående året, og dét vil i så fall vise igjen i skattemeldingen du får i år. Derfor bør du rett og slett ta en «corona-test» av skattemeldingen.

OVERRASKET: Arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav hadde ikke ventet så mange søknader om dagpenger. Har du vært permittert eller arbeidsledig i 2020, vil det sannsynligvis gi utslag i skattemeldingen. Les mer i saken under. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert

- Skattemeldingen for 2020 er like om hjørnet, og mens skattekortet viser hva du skal betale i skatt fram i tid, er skattemeldingen på en måte fasiten - den viser nemlig hvor mye du har betalt i skatt, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til Dinside.

Dersom du har betalt for lite, får du restskatt - har du betalt for mye, derimot, får du noe tilbake.

Skatten du betalte i pandemiåret

Denne skattemeldingen du får i løpet av kort tid vil imidlertid være litt spesiell for mange, da den kan skille seg fra den vanlige «skatte-tralten» du er vant til. Dette er jo skattemeldingen fra det året coronaviruset rammet oss.

- Coronaåret har, blant annet, ført til permitteringer, hjemmekontor og lavere boliglånsrente. Alt dette virker inn på skattemeldingen, og derfor er det spesielt viktig å sjekke at opplysningene i den stemmer, understreker Sandmæl.

Allerede i september i fjor advarte vi deg om at du potensielt kunne gå på en real skattesmell i år grunnet de økonomiske konsekvensene av pandemien - og derfor ba vi deg sjekke og endre skattekortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer