Ta den ekte spiontesten

Britiske MI6 søker nye agenter og har lagt ut en egnethetstest på sine nettsider.

En av oss:  Det er bare å ta på seg smokingjakken og ta spiontesten (kvinner er også velkomne).
En av oss: Det er bare å ta på seg smokingjakken og ta spiontesten (kvinner er også velkomne). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske Secret Intelligence Service, også kalt MI6, har ansvaret for etteretning mot utenlandske mål og for å forhindre utenlandsk etterretning mot britiske. Spionasje og kontraspionasje, altså. Ian Fleming jobbet for i britisk etterretning og skapte siden den litt glansede romanagenten James Bond, som jobber for MI6.

Tjenesten fyller nå 100 år, og har blant annet markert seg med å tre litt tydeligere frem for offentligheten enn det den tidligere har hatt for vane. Blant annet ønsker MI6 nå å utvide rekrutteringsgrunnlaget og skape større interesse for å jobbe for etterretningstjenesten. Som en del av dette har de lagt ut en test på nettstedet sitt. Ved å svare på noen spørsmål her, får du vite hvor godt du vil egne deg til arbeidet som etterretningsagent.

Ta spiontesten her

Egnet du deg ikke?

Antakelig er det ikke så realistisk å jobbe som spion i Storbritannia. Dersom du ikke egner deg som spion, har DinSide nyttig verktøy på vei mot drømmejobben:

Slik kupper du jobbintervjuet: Gir deg de svarene du bør komme med når du grilles i stolen.

Slik skriver du en perfekt CV: Kanskje er det noe viktig du har glemt å ta med?

Mer om jobb og arbeidsmarked på www.dinside.no/jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer