Ta en gratis luksusferie

Er du arbeidsledig? Er du oppsagt? Skal du bytte jobb? Svarer du ja på ett av disse spørsmålene kan du få staten til å betale for at du ligger og drar deg på en strand i Karibien.

Publisert

EØS-reglene tillater som kjent "fri flyt" av arbeidskraft. Dersom du er helt arbeidsledig har du rett til å reise til et EØS-land av eget valg for å søke jobb. Dette kan du gjøre i tre måneder før du må returnere til Norge - dersom du da i mellomtiden ikke har fått jobb. I hele perioden mottar du "norsk" arbeidsledighetstrygd.

Ikke snakk språket

Tenke seg til tre måneder betalt ferie på en fransk øy i Karibien eller de spanske kanariøyene for den saks skyld. Pass bare på at du ikke får jobb! Punkt én i så måte er å reise til et land hvor du ikke kan språket. Snakker du ikke fransk er sannsynligheten liten for at du får jobb i Frankrike.

Et annet poeng er at du passer på å reise til et land eller område med høy arbeidsledighet. I følge ferske tall fra Arbeidsdirektoratet er Frankrike og Finland gode alternativer, begge med en arbeidsledighet på over 12 prosent.

Søk seks uker før du drar

Er du arbeidsledig fordi du selv har sagt opp jobben din, eller fordi du har blitt oppsagt av grunner du kan bebreides for, må du vanligvis vente i åtte uker fra du søker om dagpenger til du får rett til dagpenger. I disse ukene må du sende fullt utfylte meldekort hver 14. dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.