Ta en power snack

Redd for usunne mellommåltider? Dette kan du spise uten å sette januarslankingen på spill.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er en myte at snacks er usuntDr. Sarah Schenker


Har du noen gang tenkt på at veien til et sunnere og slankere liv kan ligge i det du spiser mellom måltidene? Du kan komme raskere tilbake til idealvekten din hvis du satser på sunnere alternativer mellom måltidene.

Ifølge en ny undersøkelse utført av Kellogg’s, sier 59 prosent av britiske kvinner at de ser rødt når de får en akutt sultfølelse rundt klokken halv fem, skriver britiske Mirror. Føles det kjent? Kroppen din blir derimot både gladere og roligere hvis du sørger for sunne og riktige mellommåltider.

Slik får du kontroll på matkicket!

- Det er en myte at snacks er usunt. Hvis du passer på kaloriene og unngår for mye fete og søte snacks som potetgull og sjokolade, kan de bidra til å holde deg slank og mer fokusert, sier Dr. Sarah Schenker til Mirror.

Hun mener hemmeligheten ligger i å ta et mellommåltid når du virkelig trenger det, og å velge de smarte alternativene.

Superenkelt å spare kalorier

Seks energiske mellommåltider

1. En liten grov scone med en halv most banan.
Dette er ideelt for deg som har behov for noe søtt. Men fiberen og de tørkede fruktene i sconen vil sørge for en langsommere blodsukkerøkning. Dermed får du ikke de store variasjonene mellom høyt og lavt blodsukker, som du får når du spiser sjokolade og kjeks. Bananer øker opptaket av magnesium og vitamin B6.
189 Kcal, 2 gram fett

Les mer: Sunnere fristelser for kakemons

2. En halv pære med ½ teskje (20 gram) peanøttsmør.
Peanøttsmør er rik på vitamin B3 som er viktig for at celler skal kunne frigi energi. Den bidrar også til å senke kolesterolet. Sammen med pæren, vil du også dekke en porsjon av de anbefalte ”fem om dagen”. Frukten sørger også får en langsommere økning av blodsukkeret og holder dermed energinivåene stabile.
200 kcal, 8,4 gram fett

Slik får du mer energi

3. Fem mandler og tre tørkede aprikoser.
Tørket frukt er bra for dem med et søtbehov. I tillegg er mandler rike på proteiner som gir en lavere stigning av blodsukkeret. Mandler er også rike på kalsium, magnesium og kalium, en mineralkombinasjon som kan hjelpe deg opprettholde sunne ben og et sunt blodtrykk.
124 kcal, 7,4 gram fett.

4. En hardkokt most egg, med en spiseskje lett-majones og sennep + en selleristang.
Egg gjør deg fort mett, da de er ganske fyldige. I tillegg øker de også jernlagrene dine. Spiser du dette sammen med et glass appelsinjuice, som inneholder mye vitamin C, vil du ta opp mer av dette viktige mineralet, som beskytter mot blodmangel.
132 kcal, 10 gram fett.

Visste du at jern øker fertiliteten?

5. En halv liten avokado med tre cherrytomater i et halvt lite pitabrød.
Denne kombinasjonen er rik på kolesteroldempende enumettet fett, sykdomsreduserende E-vitamin og antioksidanten lycopene. Sist nevnte er det røde fargestoffet i tomater som er kjent for å bekjempe kreft. Dette kombinert med et lite stykke pitabrød, gjør at du får en langsommere blodsukkerstigning.
179 kcal og 10.4 gram fett.

Bli slank med riktig fett!

6. To skiver roastbiff pakket inn i noen agurk- og gulrotskiver.
Dette gir deg både proteiner og sunne næringsstoffer fra grønnsakene, og er spesielt egnet for dem som vil ned i vekt. Roastbiffen er også rik på jern, mineralet som må til for å frakte oksygen rundt i kroppen.

Les også: Ti tips for en bedre matpakke

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer