Langsiktig sparing

Ta fonds- og pensjons­sparegrep i dag

Vi hjelper deg i gang, slik at pengene dine vokser mer når sparehorisonten er lang.

SPARING: Spareøkonom Bjørn Erik Sættem forklarer forskjellene på å spare i fond og på vanlig konto. Video: Michael S. Jæger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss starte kvinnedagen med å se på noen tall:

  • I november gjennomførste Sbanken en omfattende undersøkelse om sparevanene til menn og kvinner. Resultatene viser, blant annet, at 48 prosent av mennene er villige til å ta noe risiko for å øke formuen, mens 31 prosent av kvinnene svarer det samme.
  • Tall fra AksjeNorge og DNB for 2020 viser at det har vært en kraftig økning av nordmenn som ønsker å spare langsiktig, og spesielt de unge og kvinnene har kommet på banen. Til tross for dette har menn 80 prosent av verdiene på Oslo Børs, i tillegg til at menn «tjener» 35 milliarder mer enn kvinner, selv om vi ser vekk fra lønnsforskjellene - dette handler, blant annet, om at menn sparer på andre måter enn kvinner.
  • Samtidig viser fjorårets tall fra Nav at hele 86 prosent av minstepensjonistene i Norge er kvinner.

Derfor synes spareøkonom Christine Bentzen i Sbanken det er ekstra viktig at flere kvinner sparer mer strategisk og langsiktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.