Langsiktig sparing

Ta fonds- og pensjons­sparegrep i dag

Vi hjelper deg i gang, slik at pengene dine vokser mer når sparehorisonten er lang.

SPARING: Spareøkonom Bjørn Erik Sættem forklarer forskjellene på å spare i fond og på vanlig konto. Video: Michael S. Jæger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss starte kvinnedagen med å se på noen tall:

  • I november gjennomførste Sbanken en omfattende undersøkelse om sparevanene til menn og kvinner. Resultatene viser, blant annet, at 48 prosent av mennene er villige til å ta noe risiko for å øke formuen, mens 31 prosent av kvinnene svarer det samme.
  • Tall fra AksjeNorge og DNB for 2020 viser at det har vært en kraftig økning av nordmenn som ønsker å spare langsiktig, og spesielt de unge og kvinnene har kommet på banen. Til tross for dette har menn 80 prosent av verdiene på Oslo Børs, i tillegg til at menn «tjener» 35 milliarder mer enn kvinner, selv om vi ser vekk fra lønnsforskjellene - dette handler, blant annet, om at menn sparer på andre måter enn kvinner.
  • Samtidig viser fjorårets tall fra Nav at hele 86 prosent av minstepensjonistene i Norge er kvinner.

Derfor synes spareøkonom Christine Bentzen i Sbanken det er ekstra viktig at flere kvinner sparer mer strategisk og langsiktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer