- Ta kontakt

- Vi vil gå i dialog med Forbrukertilsynet.

KRITISERES: Rema 1000 kritiseres for sin siste kampanje, og har nå justert prisene tilbake. Foto: Audun Braastad / NTB
KRITISERES: Rema 1000 kritiseres for sin siste kampanje, og har nå justert prisene tilbake. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag meldte Nettavisen at det var «sterke reaksjoner på Rema 1000s prisgrep.» Avisa skrev at kjeden hadde satt opp prisen på klementiner fra 19,90 kroner til 44,90 før Rema 1000 reklamerte for 30 prosent avslag på all frukt og grønt.

Fredag morgen sier Olav Kasland, fagdirektør i Forbrukerrådet, Nettavisen at Rema 1000 bryter markedsføringsloven og at markedsføringen bør stoppes.

- Salgsmarkedsføring må inneholde opplysninger om varens førpris. Med førpris menes den laveste prisen den næringsdrivende har anvendt de siste 30 dagene før salget startet. Rabatten som markedsføres skal beregnes ut fra denne prisen, sier Marit Evensen, underdirektør i Forbrukertilsynet, til avisa.

Torsdag kveld skrev Rema 1000 til DinSide at de har blitt kontaktet av en oppmerksom kunde om at kampanjen med 30 prosent rabatt på all fersk frukt og grønt i Æ muligens ikke er i tråd med de nye reglene knyttet til prismarkedsføring.

JUSTERT: Da DinSide var innom Rema 1000 var prisen justert tilbake til 19,90 kroner. Foto: Elisabeth Dalseg
JUSTERT: Da DinSide var innom Rema 1000 var prisen justert tilbake til 19,90 kroner. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

- Dette vil vi selvfølgelig gå i dialog med Forbrukertilsynet om, men for at det ikke skal være noen tvil blant kundene om at de skal få de laveste prisene hos oss, vil vi justere tilbake prisen på de tolvvarene som har gått opp i pris etter avsluttet julekampanje, skrev Hege Rognlien, leder for kommunikasjon i Rema 1000, til DinSide.

Facebook kommer kjeden med følgende informasjon:

- Vi ønsker nå å gå i dialog med Forbrukertilsynet for å få deres råd og føringer på hvordan nytt regelverk bør håndteres. For at det ikke skal være noen tvil om at dere får de laveste prisene hos oss, så justerer vi tilbake til laveste førpris siste fire uker på de 12 frukt- og grøntproduktene som var på kampanje i desember, deriblant klementiner. Alle som har Æ vil selvsagt fortsatt få 30 prosent rabatt også på den nye prisen. Vi oppfordrer dere som har kjøpt noen av disse produktene tidligere denne uka til å ta kontakt med oss her for å få refusjon.