Ta kontroll i overgangsalderen

Overgangsalderen er et uunngåelig faktum for alle kvinner. Men det er ingen grunn til å la denne perioden være mer ubehaglig enn nødvendig. Les rådene her.

Publisert
Sist oppdatert

Ta kontroll i overgangsalderenOvergangsalderen er et uunngåelig faktum for alle kvinner. Men det er ingen grunn til å la denne perioden være mer ubehaglig enn nødvendig. Les rådene her.

Overgangsalderen kommer gjerne et sted mellom 45 og 55 år og er en prosess som går over flere år. På et tidspunkt vil menstruasjonen utebli fullstendig på grunn av de endringene som skjer i kroppen.

Endringer i hormonene i kroppen vil føre til noen ubehagelige symptomer som hetetokter, humørsvingninger og forandringer i seksualdriften. Noen kvinner går gjennom denne perioden relativt lett mens andre får mer alvorlige symptomer som også inkluderer utmattethet og depresjoner.

To faserOvergangsalderen deles gjerne inn i to perioder. Den første perioden er før-menopause hvor menstruasjonen blir mer uregelmessig og produksjonen av østrogen har begynt å falle.

Østrogennivået faller mest i slutten av perioden og markerer selve menopausen. Denne perioden defineres som det første året helt uten menstruasjon. I menopausen har østrogennivået falt til en tiendedel av det tidligere nivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer