Ta kontroll over livet ditt

Styres livet ditt av tilfeldigheter? Av sjanser? Eller av følelser? Ta kontrollen selv i stedet! Vi lærer deg hvordan.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er det egentlig som bestemmer i livet ditt? Er det deg selv? Eller bare lar du deg dras med av tilværelsen og handler på impuls i ulike situasjoner?

I boken ”Vem är det som bestämmer i ditt liv - Om medveten närvaro” gir psykiater og psykoterapeut Åsa Nilsonne råd om hvordan du kan få kontroll over ditt eget liv.

Det finnes mange måter å ha hånd om forskjellige situasjoner på. Bevissthet er i følge Nilsonne det viktigste stikkordet. Bevisstheten er en måte å observere egne tanker og følelser, slik at man kan handle på riktig måte. Med andre ord kan du gjøre valgene dine klokere og du vil sjelden angre på avgjørelsene du tok i all hast.

Tankemåten kommer fra buddismen, men også psykologer har blitt fascinert av teknikken. Kjernen i bevisstheten er å ikke la seg styre av impulser. I stedet skal vi betrakte situasjonene vi møter. Du kan stille deg spørsmål om hva som skjer, hvordan du reagerer og hva du føler. Du må imidlertid passe på at du ikke setter merkelapp på hendelsen, som ”god” og ”dårlig”. Når du klarer dette styres du ikke lenger av impulser og tilfeldigheter. Da har du selv tatt kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer