Ta kontrollen - regn ut renten selv

Det florerer av kalkulatorer og informasjon på nettet om effektive renter. Dessverre er mange så enkle at de blir misvisende. Vår nye kalkulator løser hele problemet.

Publisert
Sist oppdatert

I flere år har vi skrevet om de fleste typer forbrukskreditt, og gang på gang om at tilbudene stort sett er veldig mye dyrere enn annen kreditt, og dessuten mye dyrere enn hva kredittselskapenes nettsider forteller deg.

Vi fikk oss derfor en liten overraskelse da vi for kort tid siden oppdaget at kredittselskapenes lån er billigere enn de opplyser om. Enda mer overrasket ble vi da vi oppdaget at selskapene forbys å opplyse om virkningen på renten av betalingsfrie perioder.

Ujevn betaling

Alle bestemmelser om effektiv rente, og hvordan du skal få den opplyst, forutsetter nemlig at lånet ditt nedbetales med jevne betalingsstrømmer - samme beløp månedlig, kvartalsvis og så videre. Det samme gjelder kalkulatorene på nettet som vi kjenner til.

Ingen klarer å beregne renten ut i fra betalingsstrømmer hvor beløpet varierer fra periode til periode. Det er dette hullet vi nå tetter med betalingsstrømkalkulatoren vår. Hos oss kan du putte inn de betalingene du vil, med de terminene du vil, og alltid få svar på hva det tilsvarer i effektiv rente.

Den eneste ulempen ved vår nye kalkulator, er at du må fylle ut en del rubrikker for å bruke den. Ettersom den kan beregne effektiv rente av ujevne betalingsstrømmer, må du fylle ut like mange felt som det er terminer i låne- eller spareavtalen din. Sånn sett er den kanskje ikke verdens mest brukervennlige kalkulator, men den gir i alle fall bedre svar på rentemysteriene enn noen annen kalkulator vi vet om på nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.