Ta med kontantstøtte til utlandet

STATSBUDSJETTET: Barnetrygden og kontantstøtten står stille - men nye muligheter åpner seg hvis du bor i et annet EØS-land

Publisert
Sist oppdatert

Når en regjering

ikke

satser på et område merkes det på at satsene holdes på samme kronebeløp som i fjor, slik at den reelle verdien synker. I år ser vi dette på kontantstøtten og barnetrygden.

Full sats i kontantstøtten er foreslått til 3 657 per måned. Barnetrygdens kronebeløp videreføres også, med full sats 11 664 kroner pr år.

Budsjettforslaget bygger på en nominell videreføring av de økte satsene fra 1. august 2003 (de økte satsene i august skyldtes vedtalket fra i fjor om å innarbeide det ordinære småbarnstillegget i kontantstøtten og barnetrygden.

Noe nytt

Nytt av i år er at du kan be om norsk kontantstøtte, selv om du flytter til et annet EØS- land. Flyttet du i 1998 eller senere, kan du få inntil to års kontantstøtte etterbetalt. Fristen for å sette frem krav om etterbetaling er satt til 1. juli 2004.

Forutsetningene er at forsørgeren arbeider i Norge eller på annen måte er omfattet av norsk trygdelovgivning.

Stortinget har satt av 19 mill. kroner til etterbetaling i år. Merutgiftere til "eksport" av kontantstøtten anslås til 10 millioner pr år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer