Ta med telefonummeret, men ikke e-postadressen

Fra neste år kan du ta med det gamle telefonnummeret når du bytter til ny mobiltelefonleverandør. Men e-postadressen og hjemmesideadressen får du ikke ta med deg.

Smarte epostbrukere skaffer seg permanente adresser
Smarte epostbrukere skaffer seg permanente adresser Vis mer
Publisert

I forbindelse med dereguleringen av mange markeder de siste årene, har noen tilsynsorganer også fått nye oppgaver. Post- og teletilsynet opptrer nå i stor grad som et slags konkurransetilsyn i miniatyr for telesektoren, på samme måte som NVE (Norges Vassdrags- og Energiverk) gjør det for strømnettene.

Post- og teletilsynet har i det siste vært ganske aktive. En sak vi har omtalt før på DinSide er forvalgene på fire sifre du må slå om du vil ringe via Tele2 eller Telia. De virker utvilsomt konkurransehindrende, og til den gamle monopolisten Telenors fordel. Men til våren vil du slippe å slå disse forvalgene. De vil i stedet blir programmert inn i telenettet. Når du ringer din søster i Tromsø, blir samtalen automatisk sendt via den operatøren du har valgt på forhånd. (Kanskje etter å ha konsultert DinSides Telefonkalkulator).

Foreløpig må du informere Telenor skriftlig om din foretrukne leverandør, men senere vil du nok kunne programmere dette selv fra telefonen din.

Ta med deg telefonnummeret

Det har nå i flere år vært nokså hard konkurranse mellom de to mobiltelefonoperatørene Telenor og NetCom. En betydelig sperre for å skifte operatør har det imidlertid vært at du har måttet skifte telefonnummer om du skiftet operatør. Det har ikke vært noen tekniske grunner til det, det er bare det at operatørene har delt telefonnumrene mellom seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer