Ta sexpause? Bare vrøvl!

Norsk sexolog rister på hodet av ny bok.

Avholdenhet er langt ifra ukjent og har vært brukt i terapi siden 1960-tallet.  Illustrasjonsfoto: Colourbox  Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Avholdenhet er langt ifra ukjent og har vært brukt i terapi siden 1960-tallet. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den amerikanske sexologen, Ian Kerner, som skaper debatt. I boka Sex Detox anbefaler han folk til å ta en sexpause for å avdekke samlivsproblemer.

Når det kommer til sex, dating og forhold hender det nemlig at vi roter det så mye til, at den eneste utveien er å begynne helt på nytt, mener han.

Sex- eller datepausen vil fungere omtrent som en faste: den virker avgiftende og påvirker både tankene dine og kroppen din. Pausen gjør det også mulig å se om sexen tildekker andre problemer, skriver den svenske avisa Expressen.

Hva kan du om sex? Ta testen her.

- Bare vrøvlSexolog Åsa Rytter Evensen er langt ifra enig i at 30 dagers avholdenhet bør gis som et generelt råd.

- Det er bare vrøvl. Hvis man sliter, er det ofte slik at jo lengre man er avholdende, jo verre blir det. Veldig få unge, spreke menn vil være enig i at avholdenhet er en god idé. Men selvsagt skal man ikke ha sex hvis man ikke har lyst, sier hun.

Løsningen vil ofte være svært individuell, alt etter hva problemet består i, mener Rytter Evensen.

- Et godt råd er at alle parter legger godviljen til, og hvis man har kommet inn i en bakevje, bør man søke råd, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer