- Ta sommerferien med ro

Renten skal ikke opp i august.

Publisert
Sist oppdatert

Norske lånekunder kan puste lettet ut i sommer. Det blir ingen renteøkning i august, mener sjeføkonom Steinar Juel i Nordea.

- Vi kan ta sommerferien med ro. Faren for en renteøkning tidlig i høst er redusert kraftig, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea til NTB.

Slik slår du knockout på effekten av renteøkningene

Han mener det ikke er noen grunn til at Norges Bank skal vurdere situasjonen annerledes nå enn ved siste rentemøte. Da ble det antydet at sannsynligheten for at renta settes opp en gang til i høst, er 50 prosent.

Årsaken til at Juel tror lånekunder slipper å få svi allerede i august, er prisveksten som var noe lavere i juni enn ventet. Den totale prisveksten var 3,4 prosent fra juni i fjor til juni i år, Norges Bank spådde 3,9 prosent.

Ser man bort fra energivarer, som Norges Bank gjør når de vurderer om renta skal opp eller ned, var prisstigningen 2,4 prosent. Norges Banks mål er en lav og stabil inflasjon som holder seg nær 2,5 prosent.

Renta opp i høst

Men selv om det ikke er noe som tyder på rentehopp allerede i august, passer Steinar Juel på å helle smålunkent vann i årene på overoptimistiske lånekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer