Ta taxi på NSBs regning!

Lei av å komme for sent på jobben? Er NSBs lokal og mellomdistansetog forsinket med mer enn 30 minutter, kan du ta taxi på NSBs regning. Bor du på rett sted kan du også nyte godt av NSBs "vanlige" taxi-avtaler.

Publisert

De fleste har fått med seg at Oslo sporveier dekker taxiregninger på inntil 200 kroner, når de har forsinkelser på mer enn 20 minutter.

De færreste er imidlertid klar over at NSB har en lignende ordning. Vi fant ingen informasjon om ordningen på NSBs nettsider.

Ved forsinkelse er alternativ transport innen rimelig tid for alle kundene regelen. Unntaket er bruk av taxi i spesielle tilfeller.

Ved vurdering av hva som er rimelig tid, legger NSB til grunn at det uten unødig opphold blir iverksatt tiltak som så snart som mulig bringer kundene frem til bestemmelsesstasjonen. Ved svikt i tilbudet skal NSB sørge for at kundene kommer videre med alternativ transport (oftest busser). I mange tilfeller vil toget være i trafikk igjen før alternativ transport er på plass/neste tog kommer, slik at å bli med toget videre er den raskeste og rimeligste måten å komme frem på.

Spesielle hensyn tilsier imidlertid at det vises skjønn, slik at kunder med spesielle behov blir hjulpet videre med taxi. Dette må, så langt det lar seg gjøre, avtales på forhånd med NSB-personalet på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer