Ta to!

Noe virker aller best i par.

Ta to!
Publisert
Sist oppdatert

To elementer – som ikke alltid hører logisk sammen – kan noen ganger gjøre underverker for helsen når de kombineres.

Verdens sunneste mat

Helsenettstedet Prevention har laget en liste over tolv perfekte par av mat, øvelser og medisin som har hver sine fordeler. Her kan du med andre ord fokusere på noen av dem, alt etter hva du ønsker å oppnå, eller du kan ta for deg alle sammen.

TEST: Hva kan du om mat?

Listen er basert på den nyeste forskningen innenfor det som kalles «synergistisk medisin», som setter sammen helsebringende strategier fra så ulike felt som kinesiologi, nevrovitenskap og dermatologi. Resultatene er intet mindre enn fantastiske – og her er de aller beste parene!

1. Beskytt hjertet ditt

Grønn te + sitron

I en japansk studie med 40.500 deltakere hadde de som drakk fem eller flere kopper grønn te hver dag lavest risiko for å dø av hjertesykdom og slag. Teen inneholder nemlig catechiner, som er en type kraftige antioksidanter, og det er disse som får æren for den beskyttende effekten.

Problemet er at mindre enn 20 prosent av disse relativt ustabile forbindelsene overlever fordøyelsessystemet. For å få mer ut av hver kopp bør du derfor presse litt sitron i tekoppen. C-vitaminene i sitronen gjør at kroppen din klarer å ta opp 13 ganger så mange catechiner som den klarer hvis du bare drikker ren te, ifølge en studie fra Purdue University.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer