Ta ut reisevaluta på riktig sted

Sjekk hvor banken din har plassert minibanker med utenlandsk valuta.

I utlandet kan behovet for kontanter være større enn her hjemme. Kiosker og taxier er blant brukerstedene som ikke aksepterer betaling med kredittkort.  Foto: PANTHERMEDIA
I utlandet kan behovet for kontanter være større enn her hjemme. Kiosker og taxier er blant brukerstedene som ikke aksepterer betaling med kredittkort. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien nærmer seg og mange er allerede i gang med storbyreiser og sydenferier. De fleste bruker nok i stor grad kortbetaling utenlands også, men noe reisevaluta kan det være greit å ha med seg i lommeboka.

Og heldigvis: Det er kun enkle grep som trengs for å gjøre reisevalutaen billigst mulig.

Les også: Slik får du høyere lønn

Ta ut før avreise

I henhold til prisene DinSide har hentet inn, er det generelt billigere å ta ut reisevaluta før avreise. Hos Nordea er det for eksempel gebyrfritt for kunder med enkelte fordelsprogram, og hos SpareBank 1 SR-Bank er valutauttak i minibank gebyrfritt for alle kunder. Men tar du ut lokal valuta i en minibank på bestemmelsesstedet må du betale både gebyr og valutapåslag.

Det blir også fort dyrt å ta ut valuta i en bank du ikke har et kundeforhold til. Hos Nordea koster det 30 kroner for ikke-kunder, mens SR-Bank tar hele 60 kroner når ikke-kunder tar ut valuta i deres minibank. Sjekk derfor hvor banken din har minibanker med mulighet for valutauttak plassert.

Nordea har minibanker med valuta i Bodø, Evenes, Flesland, Haugesund, Sandefjord, Langnes, Ørsta-Volda og Ålesund. I Oslo er Nordea tilgjengelig på Oslo S.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer