Tabbe å ikke bruke refleks

Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, så ser bilen dem.

KAN REDDE LIV: Uten refleks vil bilisten ikke få øye på deg før han er 25-30 meter i fra. Med refleks er du synlig på hele 140 meters hold hvis bilen bruker nærlys - og 400 meter ved fjernlys. Foto: Trygg Trafikk
KAN REDDE LIV: Uten refleks vil bilisten ikke få øye på deg før han er 25-30 meter i fra. Med refleks er du synlig på hele 140 meters hold hvis bilen bruker nærlys - og 400 meter ved fjernlys. Foto: Trygg Trafikk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kveldene har for lengst blitt mørkere og kortere, og det er bare et tidsspørsmål før det er svart som natten når du skal på jobb.

Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem, ifølge Trygg Trafikk. Men fakta er at i høst- og vintermørket kan det nesten være umulig for bilisten å se en fotgjenger langs veikanten.

Det er kjempe viktig å bruke refleks på denne tiden av året. Har du kunnskapen som trengs?

Sjekk om du kan redde ditt eget liv her

Ta flere tester her!

Les også:Ikke gå uten denneGår du naken i trafikken?Rekordlav refleksbruk

Få bruker det

I 2002 svarte hele 89 prosent av befolkningen at de tror refleks øker fotgjengernes sikkerhet.

Men kun 2 av 10 voksne fotgjengere bruker refleks, ifølge Trygg Trafikk.

Refleks redder liv

Uten refleks vil bilisten ikke få øye på deg før han er 25-30 meter i fra. Med refleks er du synlig på hele 140 meters hold hvis bilen bruker nærlys - og 400 meter ved fjernlys.

I tettbygde strøk vil en bilist som kjører i 50 km/t med nærlys ha kun 2 sekunder på å oppdage deg óg reagere hvis du ikke bruker refleks. Med refleks vil bilisten ha 10 sekunder til rådighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer