Skattemeldingen 2020

Tabben som forsinker skattepengene

Tre av fire nordmenn har betalt for mye i skatt i fjor, og de får til sammen over 32 milliarder kroner tilbake denne våren eller sommeren.

SJEKK NÅ: I denne videoen viser skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. Les mer om hvorfor du bør gjøre dette med tanke på utbetaling av penger du har tilgode i saken under. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pengene du har tilgode kan komme inn på kontoen din allerede om noen uker - eller i mai og juni, som gjelder de fleste av oss.

- Leverer du og eventuell ektefelle den nye skattemeldingen på Skatteetaten.no, kan du få skatteoppgjøret med penger på konto innen et par uker etter at du har sendt den inn, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Dette forsinker tilgode-utbetalingen

De som leverer skattemeldingen automatisk og ikke går inn på nettsiden og sender selv, derimot, må vente til juni på å få skattepengene, mens de som leverer på papir, får skatteoppgjøret først i august.

Et annet unntak for å få skattepengene du har tilgode innen kort tid, er om du blir tatt ut i kontroll av Skatteetaten.

Den foreløpige skatteberegningen viser at tre av fire lønnstakere og pensjonister ligger an til å få skatt tilbake. Til sammen 2,7 millioner innbyggere skal få over 32 milliarder kroner tilbake fra skatteoppgjøret for 2020.

Derfor får du restskatt

Samtidig er det også mange som skylder skatt - hele én million må være forberedt på restskatt. De skylder 24 milliarder kroner som må innbetales til Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.