Levere skattemelding

Tabben som forsinker skattepengene

Derfor bør du undersøke og levere inn skattemeldingen.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart er siste frist for å levere skattemeldingen, og har du ennå ikke sjekket den, er det all grunn til å gjøre det nå. Du kan nemlig risikere å kaste penger ut av vinduet hvis du ikke undersøker skattemeldingen.

Skattemeldingen er forhåndsutfylt, men det betyr ikke at den er ferdigutfylt. Bruk noen minutter på å gå gjennom skattemeldingen, kontroller at alt er korrekt og at alle fradrag er med. Det kan spare deg for mange tusenlapper. I tillegg får du en god gjennomgang av din økonomi, anbefaler Elisabeth Landsverk, privatøkonom i Sparebank 1 Østlandet, i en pressemelding.

En undersøkelse fra Respons analyse viser at 13 prosent, snaut 570 000 nordmenn, ikke har kontrollert skattemeldingen i det hele tatt.

Må vente på tilgodebeløpet

I tillegg til å gå glipp av en potensielt høyere tilgodebeløp, må du også vente litt ekstra før du får pengene utbetalt dersom du ikke sender inn skattemeldingen. Og det selv om du ikke gjør endringer.

– Får du penger igjen på skatten og vil ha oppgjøret tidlig er det viktig å trykke på knappen for levering av skattemeldingen, sier Landsverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.