Overføre penger til utenlandsk konto

Tabben som gjør penge­overføringen mye dyrere

Det er store prisforskjeller på å overføre penger over grensen.

KOSTNAD PÅ KOSTNAD: Det er forskjellig fra bank til bank hvor mye de tar for pengeoverføringer fra din norske konto til en konto i utlandet. Derfor er det lurt å sjekke dette før du skal gjøre opp med en kollega i nabolandet, for eksempel. Foto: Eilin Lindvoll.
KOSTNAD PÅ KOSTNAD: Det er forskjellig fra bank til bank hvor mye de tar for pengeoverføringer fra din norske konto til en konto i utlandet. Derfor er det lurt å sjekke dette før du skal gjøre opp med en kollega i nabolandet, for eksempel. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg oppdaget kostnadene med å føre over pengene ved en tilfeldighet, forteller Knut Arne Marcussen til Dinside.no.

Han skulle overføre 190 euro til en svensk kollega, som hadde lagt ut for ham i forbindelse med en reise, og ble overrasket da han så hvor mye banken hans skulle ha for å pengeoverføringen.

Det viste seg nemlig at Nordea, som Marcussen er kunde hos, skulle ha et overføringsgebyr på 150 kroner i tillegg til «ordinære omkostninger», som i dette tilfellet var 60 kroner, siden Marcussen betalte gebyret for både seg og sin svenske kollega.

Dette betyr at han trodde han måtte betale totalt 210 kroner for å føre over pengene til kollegaens konto hos Danske Bank i Sverige.

- Jeg synes dette var et høyt gebyr å betale, men tenkte jeg måtte gjøre det uansett, siden jeg ikke ville at kollegaen min skulle få utgifter for at hun hadde lagt ut for meg, sier Marcussen.

Lurt å dele kostnadene

Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea, forklarer at EU-regulerte betalinger hvor avsender betaler sine egne omkostninger, koster 20 kroner, mens mottaker betaler et innlandsgebyr på sin side for å motta betalingen. Gebyret belastes separat, og beløpet går i sin helhet inn på mottakers konto i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer