Tabbene du ikke må gjøre på svenskehandel

Styr unna poteter, husk å summere kjøtt- og melkeprodukter og ikke tro du kan handle alt mulig på barnas kvote. Her er rådene for en lønnsom og lovlig svenskehandel.

STYR UNNA FALLGRUBENE: Barn under 12 år kan kun ha med seg brus og sukkervarer fra dagligvarebutikken. Du kan altså ikke kjøpe andre matvarer som ost eller kjøtt på deres kvote. Og ja, du kan heller ikke ha med deg så mye kjøtt, ost og melk som du kanskje vil ... Foto: ALL OVER PRESS
STYR UNNA FALLGRUBENE: Barn under 12 år kan kun ha med seg brus og sukkervarer fra dagligvarebutikken. Du kan altså ikke kjøpe andre matvarer som ost eller kjøtt på deres kvote. Og ja, du kan heller ikke ha med deg så mye kjøtt, ost og melk som du kanskje vil ... Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er ikke alene om å handle i Sverige: Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) handlet vi for 13,6 milliarder kroner fra juli 2013 til juni 2014, og vi tok 7,6 millioner turer.

Selv om valutakursen historisk sett har vært gunstigere, og krona har blitt svekket i det siste, har den ligget jevn på rundt 90 kroner nå en stund - så det er litt å tjene på valutaforskjellen. Dessuten har svenskene lavere matprisene på endel varer.

Her er seks ting det er lurt å vite før du setter seg i bilen med kurs for grensehandelsbutikkene:

Ikke betal i norske kroner

Mange av butikkene på svenskegrensa gir deg mulighet til å betale med norske BankAxept-kort. Eller å betale i norske kroner.

Dette bør du ikke gjøre, for butikkens valutakurs er dårligere enn bankens eller kortselskapets kurs. Og betaler du med BankAxept, betaler du i norske kroner etter butikkens kurs.

Du bør heller ikke ta ut svensk valuta i minibank for å betale med kontanter i butikken: Da er det kursen i akkurat den minibanken som gjelder, og denne kan være dårligere enn kursen til Visa eller Mastercard. Det kan også tilkomme gebyr ved uttak i minibank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer