Konfirmasjon

Tabbene du må unngå

Ekspertenes råd.

KONFIRMASJONSPENGER: Ikke la kontantene ligge på rommet, da forsvinner de raskt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KONFIRMASJONSPENGER: Ikke la kontantene ligge på rommet, da forsvinner de raskt. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mai måned er ofte høysesong for konfirmasjoner. For konfirmantene betyr dette gjerne en del gaver, ofte i form av penger.

Uavhengig av hvor mye penger konfirmanten til slutt får, kan det lønne seg med en plan om hvordan pengene skal forvaltes.

- Hvis du vet at pengene skal stå urørt lenge, kan du vurdere å plassere dem i aksjefond. Det er en velegnet spareform for den som skal spare langsiktig, minst fem år, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til DinSide.

Skal du bruke pengene før, kan du like gjerne la pengene stå på en konto med best mulig rente, forklarer han videre.

Klart råd

Det finnes ingen fasitsvar på hva som er fornuftig bruk av konfirmasjonspengene. Mange bruker konfirmasjonspengene til kostbart utstyr som de ellers ikke har råd til, som for eksempel sportsutstyr, PC, reise, bolig eller utdanning.

Uansett hva man ønsker å bruke pengene på, har forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB et klart råd til foreldre.

- Jeg anbefaler at foreldrene sørger for en kontantfri konfirmasjon. Det tar bort pengepresset som mange av gjestene føler, i tillegg blir veien til sparing kortere for konfirmanten. Å gi penger i en konvolutt kan skape pengepress. Når beløpet blir synlig har mange en tendens til å sammenlikne beløpet de har gitt, sier hun til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.