Innboforsikring

Tabbene reduserer forsikringsdekninga

Selv om du har innboforsikring er det ikke sikkert du får dekket alt ved skade eller tyveri.

MANGLET INNBOFORSIKRING: Etter boligblokkbrannen i Drammen kom det fram at mange ikke hadde forsikring. Video: Martin Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannen i ei boligblokk på Fjell i Drammen har aktualisert viktigheten av innboforsikring. Det har nemlig vist seg at mange av de rammede beboerne ikke hadde slik forsikring, og at de dermed ikke får erstatning for eiendeler som ble skadet i brannen.

Alle som eier eller leier bolig bør skaffe seg innboforsikring. Dersom utleier har innboforsikring, dekker ikke denne leieboers eiendeler, så sistnevnte må sørge for å ha egen forsikring.

- Innboforsikring er blant forsikringene du så absolutt bør ha. Vi har gjerne mye mer møbler, klær, elektronisk utstyr, sportsutstyr og annet enn vi tror, understreker kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge overfor DinSide.

Men selv om du har innboforsikring, er det noen potensielle feller du bør være observant på. I verste fall kan du miste deler av erstatningen din.

Hvor mye er tingene dine verdt?

Når du tegner innboforsikring blir du bedt om å oppgi et beløp som er en totalsum av eiendelene du ønsker å forsikre.

- De fleste eier mer enn de tror. Derfor har de mange forsikringsselskap egne innbokalkulatorer, som gjør det lettere å få en korrekt beregning, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer