Klage på gebyr fra Ruter

- Takk for at du faktisk kan vise skjønn, Ruter

Kommentar: Hvis ikke hadde jeg vært 1150 kroner fattigere.

BILLETTKONTROLL: Det gjelder å ha billetten klar når disse kommer på bussen, men skulle du glemme det, kan det faktisk finnes håp. Foto:  Per Løchen / Scanpix
BILLETTKONTROLL: Det gjelder å ha billetten klar når disse kommer på bussen, men skulle du glemme det, kan det faktisk finnes håp. Foto:  Per Løchen / Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste historier om både flyselskap, kollektivselskap eller parkeringsselskap har som regel en rimelig negativ vinkling. Her kommer en litt annen versjon.

Tidligere i desember ble jeg for første gang stoppet i billettkontroll - uten å ha gyldig billett å vise frem.

Jeg har, siden jeg flyttet til Oslo, kjøpt månedskort til buss, trikk og t-bane, men akkurat denne dagen hadde glemt å fornye månedskortet etter en jobbreise til Sverige.

Det var altså helt min egen feil at jeg endte opp med kontrollgebyret fra billettkontrollørene - men akk så surt likevel.

Gebyr på 1150 kroner

Hvis man ikke betaler på stedet, må man ut med 1150 kroner i gebyr til Ruter for ikke å ha gyldig billett. Betaler man der og da, ligger gebyret på 950 kroner. En sone i 30 dager betaler man 690 kroner for.

Å bli stoppet i billettkontroll er ikke spesielt stas. Jeg mener jo bestemt at hvis man skal bruke kollektivtrafikktilbudet, så får man jammen meg bidra til fellesskapet ved å betale for seg også.

Men da jeg sto der med halen mellom beina, opplevde jeg at kontrollørene var utrolig hyggelige og hjelpsomme. Med tanke på hvor mye rart de må være borti i løpet av en arbeidsdag, så er jeg imponert over hvor avslappet de fikk meg til å føle meg i en utgangspunktet ubehagelig situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer