Tannlegeregningen kan svi

Men noe kan trekkes fra på selvangivelsen.

Om du kan trekke fra tannlegeregningen på skatten, avhenger av typen tannbehandling. Foto: Colourbox.com
Om du kan trekke fra tannlegeregningen på skatten, avhenger av typen tannbehandling. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tannlegeutgifter kan ta store jafs av kontoen, men noe kan du få igjen på skatten. Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen gjorde rede for reglene da hun stilte til nettprat på DinSide.

>>> Alt om årets selvangivelse

Flere lesere lurte på om det er mulig å trekke fra tannlegeutgifter på skatten, og hva som eventuelt er beløpsgrensen for dette. Nedenfor ser du svaret fra Skattebetalerforeningen:

1. Vilkår for fradrag

Ved visse typer tannbehandling er det mulig å få særfradrag for store sykdomsutgifter. Hvilke typer behandling som gir fradragsrett, bør tannlegen kjenne til. Tannsykdommer gir rett til fradrag, men ikke behandling av for eksempel karies (hull i tennene). For å få fradrag må sykdomsutgiftene være minst 9.180 kroner.

2. Fradraget

Dersom vilkårene for fradrag er oppfylt, kan du fradragsføre alle utgifter du har hatt. Legg sammen alle de faktiske utgiftene du har hatt.

3. Selvangivelsen

Fradraget føres opp i selvangivelsen post 3.5.4 i feltet ”Poster som ikke er forhåndsutfylt”. Gi nærmere opplysninger i feltet ”Tilleggsopplysninger”. Du kan gjerne levere selve selvangivelsen elektronisk, men attesten fra tannlegen må sendes per post. Attest fra tannlegen er nødvendig for å få fradrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer