Tannlegeskrekk!

Er du blant dem som blir svett og svimmel av tanken på neste besøk hos tannlegen? Les om tannlegeskrekk og hvordan du kan kontrollere angsten.

Publisert
Sist oppdatert

Tannlegeskrekk er en av våre ti vanligste redsler. Redselen for tannlegen gir en sterk følelse av angst som gjør at noen unnviker tannlegebesøk gjennom hele livet. Omtrent halvparten av oss oppgir at vi er redde og kjenner ubehag ved å bestille time hos tannlegen. Av disse opplever en av ti mennesker en så alvorlig angst at de unngår å kontakte tannlege selv om de vet at de trenger tannbehandling.

Det er flere kvinner enn menn som sliter med tannlegeskrekk. Unge voksne mellom 20 og 35 år er også mer redde for tannlegebesøket enn eldre aldersgrupper. For noen vil tannlegeskrekken føre til at de går gjennom hele livet uten å få noen form for tannbehandling. Reultatet blir dårlig tannhelse og i noen tilfelle så dårlige tenner at det går ut over evnen til å fungere normalt blant andre mennesker.

ÅrsakerDet er hovedsakelig to årsaker til at noen mennesker har utviklet alvorlig tannlegeskrekk. Noen har opplevd et veldig ubehagelig møte med skoletannlegen eller vanlig tannlege i barndommen som har preget oppfatningen av tannbehandling videre i livet. Bare ryktene i skolegården om tannlegens ivrige trekking av melketenner kan skape en så stor angst at barna utvikler tannlegeskrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer