Taper tusenvis på feil bank

Full forvirring om lønnskontobetingelser.

Publisert
Sist oppdatert
De fleste taper tusenvis av kroner på valg av feil lønnskonto.


Nordmenn er i overkant optimistiske når det kommer til egne rentebetingelser.

Skal renten på boliglån ned?

Hele 60 prosent av oss tror at vi har minst tyve ganger høyere rente på lønnskontoen enn det vi egentlig har. Dette ifølge en undersøkelse foretatt av Gallup på vegne av Kaupthing bank.

Bommer grovt

Mange føler seg snytt når de oppdager hvor stort gapet er mellom renten på brukskonto - og lån. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Foto: Colourbox.no
Mange føler seg snytt når de oppdager hvor stort gapet er mellom renten på brukskonto - og lån. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Foto: Colourbox.no Vis mer


De fleste av oss tror at lønnskontorenten ligger på rundt 2,14 prosent, mens den ikke er høyere enn 0,1-0,15 prosent. Flertallet mener at rentebetingelsene på brukskontoen bør ligeg på rundt 3,6 prosent.

- Folk flest er opptatt av sin økonomi. Men på dette feltet er det ingen tvil om at de fleste taper tusenvis av kroner på valg av feil lønnskonto. Jo mer penger man har på sin lønnskonto til enhver tid, desto mer taper man, sier direktør i Kaupthing Bank Inger Lise Egeland i en pressemelding.

Et landsrepresentativt utvalg på 1012 personer har deltatt i undersøkelsen, som ble gjennomført i desember 2007.

Nystartet Kaupthing bank har satset på brukskonto, og hevder de har en av landets beste renter; 5,20 prosent inntil 100.000 kroner. Har du mer enn dette på bok, får du 6,2 prosent rente.

De fem beste brukskontoene, per 10. februar 2008 er:

 • Bank Norwegian AS 5,90%
 • yA Bank og Forsikring 5,90%
 • Din Bank 5,67% i
 • Kaupthing Bank 5,20%
 • Gjensidige Bank 5,10%
 • Se alle landets sparerenter

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer