Tar blodpris for utvannet juice

Literprisen på juicen i de nye juicedrikkene er opptil 400 prosent dyrere enn om du kjøper den på kartong.

Tar blodpris for utvannet juice
Publisert
Sist oppdatert

Det siste på flaskevannfronten er ferdig utblandet juice. Ingen dum idé, snarere tvert imot: En sunn og god, gammel og velkjent tørstedrikk, nå fiks ferdig og klar til bruk.

Men i motsetning til det gamle husmortrikset, der juice ble blandet ut med vann for å strekke husholdningsbudsjettet litt lenger, har de nye juicevannblandingene en høyere literpris enn juice.

Kjøper du for eksempel en halvliter Tørst Appelsindrikk (40 prosent juice, 60 prosent vann), betaler du 17 kroner. Det er 10 øre mer enn du betaler for en liter appelsinjuice fra samme produsent.

Test deg selv: Hvor mye koster en liter?

400 prosent dyrere

Ikke bare betaler du like mye for halvparten av volumet, det er utvannet i tillegg. Våre beregninger viser at prisen per liter ren appelsinjuice i Tørst Appelsindrikk er på hele 85 kroner. Du betaler altså hele fire ganger mer for juicen når den er utvannet på flaske, enn om du kjøper den på kartong.

Vi har her, og i alle følgende (pris)eksempler gått utifra at vannet er gratis, siden vi i Norge har godt drikkevann rett fra springen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.