England:

Tar drastisk grep

Dette for butikkansattes egen sikkerhet.

FÅR KAMERA: Flere britiske supermarkedkjeder tilbyr nå sine ansatte kroppskamera - videokamera festet til kroppen - for egen sikkerhet. Foto: Shutterstock / NTB
FÅR KAMERA: Flere britiske supermarkedkjeder tilbyr nå sine ansatte kroppskamera - videokamera festet til kroppen - for egen sikkerhet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ansatte ved den britiske supermarkedkjeden Tesco får nå tilbud om kroppskamera - små videokamera festet til kroppen - etter en økning i voldelige angrep, melder BBC.

Antall ansatte som har opplevd fysiske angrep har økt med en tredjedel siden i fjor.

Det gjelder ikke bare Tesco. Ifølge en rapport av British Retail Consortium (BRC) har det vært en dobling i antallet angrep det siste året, og Co-op, Sainsbury's og Waitrose har allerede innført liknende tiltak.

Her hjemme er vi imidlertid langt unna den type overvåkning.

Hvordan vi sikrer våre butikker mot tyveri, og sikrer våre ansatte en trygg arbeidsplass, kan vi ikke kommentere, men kroppskamera er ikke en aktuell problemstilling, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

- Vi har fokus på forebyggende tiltak og god opplæring av ansatte, sier han til DinSide.

- Vi vet at et av de beste forebyggende tiltak vi kan gjøre er å hilse på kundene, da får de ansatte også raskt bilde av om kunden har uærlige hensikter med sitt besøk.

Heller ikke Rema 1000 har vurdert kroppskamera.

- Vårt fokus er på opplæring av ansatte i butikk, og rutiner i butikk. I tillegg har vi supplerende tiltak med kameraovervåkning, sier Harald A. Kalvøy, leder for beredskap hos Rema 1000.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer