Tar etter NetCom

Telenor har nå lik pris uansett hvem du ringer til. Men fortsatt vil det være dyrere å ringe til NetCom-abonnenter, og månedsavgiftene er like høye eller høyere enn før.

Publisert
Sist oppdatert


Telenor Mobils forenkling av prisene trer i kraft 16. juni. Ringeprisene skal være de samme uansett hvilket nett og mobilselskap mottakeren tilhører.

Ett viktig unntak finnes likevel. Privatkunder må betale 75 øre i tillegg per minutt når de ringer til mobiltelefoner i NetComs nett.

Lover

Ifølge Telenor krever NetCom en høyere avgift eller termineringspris for å ta i mot samtaler fra Telenor-kunder.

Telenor "lover å kutte prisene på samtaler til NetCom med samme beløp som en eventuell nedgang i NetComs termineringspris", heter det fra selskapet. Tida vil vise om de holder det de lover.

Et ledd i prisendringene er færre abonnementstyper. Et nærmere kikk på saken viser dog at det kun er abonnementet Proff som forsvinner.

Økt fastavgift

Abonnementene Privat, Primær og Skala består. Det gjør også ungdomstilbudene Oyo og Oyo Regning samt kontantkortet Ring Kontant.

Abonnementsprisene er dessuten nesten like høye som før, noe som skal hindre inntektstap for Telenor. Den faste månedsavgiften for Privat kuttes fra 50 til 49 kroner - en hel krone, altså.

Primær-abonnenter må betale 149 kroner i måneden mot 154 kroner nå. Det utgjør et kutt på hele fem kroner.

Skala-abonnenter får faktisk høyere abonnementsavgift. Den øker drastisk - fra 49 til 79 kroner måneden.

Billigere tellerskritt

Fortsatt høye fastavgifter gjør at Telenor Mobil ikke vil være blant de billigste mobiloperatørene - selv etter prisreduksjonene.

Minuttprisene går noe ned. Ringeprisen for Primær blir 0,89 kroner. For Privat-abonnementet blir minuttprisen 1,99 kroner. 75 øre til NetCom-telefoner kommer i tillegg.


Tekstmeldinger vil koste fra 69 til 89 øre. Oyo Regning inkluderer 100 gratis meldinger per måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer