Tar grep

Dagligvarebutikken innfører et nytt pristiltak.

GJØR ENDRINGER: Coop extra innfører et pristak på over 100 sommervarer. Foto: Audun Braastad / NTB
GJØR ENDRINGER: Coop extra innfører et pristak på over 100 sommervarer. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

- Extra skal gjøre det vi kan for å holde prisene på dagligvarer lavest mulig gjennom hele sommeren og for hele landet. Derfor relanserer Extra nå et pristak, som omfatter over 100 populære sommervarer. Dette innebærer at prisene vil være på dagens nivå eller lavere ut sommeren, sier Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør i Extra, i en pressemelding.

Extra peker på at nordmenns kjøpekraft er redusert som følge av blant annet høy inflasjon og svak norsk krone.

- Vi har brukt vår kundeinnsikt til å plukke ut over 100 populære sommervarer innen ulike kategorier. Eksempler på produkter er Salma Burger, maiskolbe og grillribbe. Listen inkluderer altså produkter som er unike for Coop og Extras butikker og merkevarer fra våre leverandører, forteller Pedersen videre.

Starter 1. juli

Pristaket innføres i forkant av 1. juli og vil vare fram til 13. august.

- Hvordan prisene vil utvikle seg, kan vi av konkurransehensyn ikke svare på. Men vi lover å gjøre alt vi kan for å gi kundene, som også er våre eiere, de laveste prisene, forklarer kjededirektøren.

Han legger til at pristaket på over 100 populære sommervarer vil være et viktig bidrag.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Tok samme grep

Extra er ikke den eneste butikken som har prislås. I mai ble det kjent at det var slutt på Kiwis gamle prislås, som samtidig ble relansert i en ny og sunnere versjon.

- Nå gjentar Kiwi suksessen og låser prisene på over 150 varer, helt ut august. Disse varene har like lave priser som i september i fjor, og de kan ikke gå opp i pris, bare ned, uttalte Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til DinSide.

Blant varene som nå er låst, finner vi blant annet kyllingfilet, reker, spinat, fullkornspasta og lettost.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer